Pompoensoep

Pompoensoep

print
Pompoensoep
Serves 8
Pompoensoep is een heerlijk herfstgerecht. Ik gebruik voor deze soep de flespompoen.
Write a review
Print
Prep Time
15 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Prep Time
15 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 2 kg flespompoen (butternut squash)
  2. 2 tenen knoflook
  3. 2 uien
  4. 2 stengels bleekselderij
  5. 2 wortelen
  6. 2 takjes verse rozemarijn, alleen de blaadjes
  7. 2 liter kippen- of groentebouillon
  8. peper & zout
  9. olijfolie
  10. (optioneel: ½ rode peper)
Instructions
  1. Snijd de flespompoen door de helft en haal de zaadjes eruit. Snijd de pompoen vervolgens in flinke stukken. Hak de ui, bleekselderij, wortel, knoflook, rozemarijn en evt. rode peper in stukjes of hak deze in de keukenmachine.
  2. Zet een grote soeppan op matig vuur en giet er een paar scheuten olijfolie in. Fruit de ui, bleekselderij, wortel, knoflook, rozemarijnblaadjes, peper, zout en eventueel voor wat pit de rode peper. Laat dit alles 10 minuten zachtjes bakken tot de groenten zacht en zoet zijn. Roer er de pompoen en de bouillon door, breng de soep aan de kook en laat hem ongeveer een half uur heel zachtjes koken.
  3. Pureer de soep wanneer de pompoen zacht en gaar is met een staafmixer of in een blender. Je kunt er voor kiezen om de soep een beetje grof te laten). Proef de soep en breng op smaak met peper en zout.
Notes
  1. Serveer met croutons, vers geraspte parmezaanse kaas en evt. krokant gebakken salieblaadjes. Maak af met een scheutje extra vierge olijfolie. Ook lekker met geroosterde pompoenpitten.
De Brasse Keuken http://debrassekeuken.nl/

(Visited 125 times, 1 visits today)