Welkom in De Brasse Keuken

Welkom in De Brasse Keuken

print
Van jongs af aan heb ik altijd interesse gehad in koken en alles wat met eten te maken heeft. Als kind stond ik al in de pannen van mij oma en moeder te kijken. Ik werd verleid door alle heerlijke geuren van uien, knoflook en trassi (= garnalenpasta) die uit de keuken kwamen. Koken is iets wat er dus met de paplepel ingegoten is.

Ik kom uit een Indische familie en eten speelt daarin een grote rol. Eindeloze gesprekken over (Indisch) eten is in onze familie dagelijkse gang van zaken. En dan heb ik het nog niet gehad over de uitgebreide rijsttafels waar soms een hele dag voor in de keuken is gestaan en waar vervolgens goed te tijd voor genomen wordt om er lekker van te genieten. En tijdens de maaltijd vragen we ons weer af: “Wat zullen we morgen eens eten?”

Inspiratie haal ik overal vandaan. Als ik in Harderwijk op de markt loop en ik haal een lekker vers visje, dan krijg ik altijd mooie verhalen over de vangst en bereidingen van een lekker stukje vis. In een restaurant probeer ik altijd achter dat ene geheime ingrediënt te komen. Wat is het dat dat gerecht zo lekker maakt? Mensen met passie voor hun vak en de producten waar ze mee werken inspireren me, denk aan Jamie Oliver. Wie ik vooral niet wil vergeten is natuurlijk mijn moeder. Zij heeft er mede voor gezorgd dat ik zo’n kookgek ben geworden.

Lees: David Bras kiest voor best of both worlds

De Brasse Keuken kent recepten van Couscous tot Appelmoes. Van een lekkere Hollandse Stamppot met een stukje vlees tot een heerlijk vegetarische Indische Gado Gado. Maar ook een heerlijke taart als een Franse Tarte Tatin en een Italiaanse Pasta behoren tot De Brasse Keuken. De Brasse Keuken laat zich inspireren door verschillende wereldkeukens en door zowel bekende als onbekende chefs. Jamie Oliver is een grote inspirator, maar ook mijn Indische familie kent grote betekenis voor De Brasse Keuken. En wie weet inspireer je mij tot het maken van een FanBrastisch recept!

Missie
Koken hoeft niet moeilijk te zijn en hoeft ook niet uren de tijd te kosten. Ik probeer met prachtige ingrediënten, fantastische smaken te creëren. Eten gaat overigens niet alleen om proeven, maar ook ruiken, voelen en zien. Eten is beleven! Mijn enthousiasme voor het koken breng ik graag over op andere mensen. Ik hoop je wat te kunnen leren maar vooral te inspireren. Duik zelf die keuken in!

Op mijn kookblog worden uiteenlopende recepten afgewisseld met kookvideo’s, foto’s, tips, belevenissen, Indische weetjes en nog veel meer food gerelateerde artikelen.

(Visited 76 times, 1 visits today)