IJsbereider

David Bras en Annemieke ten Hove

HARDERWIJK – David Bras is de best geslaagde gediplomeerde van cursusjaar 2013-2014 op het IJscentrum in Wageningen. Hij ontving het diploma en een mooie oorkonde voor de cursus IJsbereider die hij met veel succes voltooide. Hij is blij verrast met de benoeming en verheugt zich vooral op het extraatje wat hem aangeboden werd door IJsTOP: een dag meelopen met een SVH Meesterijsbereider.

“Koken is een grote passie van mij. In mijn vrije tijd doe ik niets liever dan lekker in de keuken staan en allerlei gerechten uitproberen. Ik kijk er naar uit dat ik een dag mee mag lopen met iemand die passie heeft voor zijn vak en het product.”

Fulltime in ijssalon

De bijna 29-jarige David Bras werkt al sinds 2000 bij IJssalon Everto in Harderwijk. “Sinds drie jaar heb ik mijn PABO-diploma op zak. Met veel plezier heb ik ingevallen op verschillende scholen. Het lesgeven aan kinderen vind ik fantastisch om te doen. Maar helaas liggen de banen in het basisonderwijs niet voor het oprapen.” David laat weten dankbaar te zijn dat Annemieke en Wim ten Hove van ijssalon Everto hem een vast contract aanboden en hem de mogelijkheid bieden om zich verder te ontwikkelen binnen het bedrijf.

Best of both worlds

Bij Everto wordt al sinds 1986 ijs gemaakt op ambachtelijke wijze. Dat David Bras als ijsmaker in vaste dienst aan de slag zou gaan, had hij tot voor kort niet kunnen bedenken. “Een paar jaar geleden dacht ik nog: ‘Straks werk ik fulltime in het onderwijs en dat blijf ik dan jarenlang doen. Nu werk ik fulltime bij Everto – met heel veel plezier. In de winter ga ik invalwerk doen in het basisonderwijs. Zo heb ik ‘the best of both worlds’. En wie weet: over een jaar of tien, mijn eigen ijssalon?”

Bron: Vakblad IJs ONLINE – Magazine voor IJsbereiders

 

HetKontaktGediplomeerdeIJsbereiders

Bron: Het Kontakt – Veluws Nieuwsblad, blz 15: lezersnieuws in beeld

Recept: Vruchten Yoghurt IJs in 1 minuut!

Lees: Koken is mijn passie

(Visited 296 times, 1 visits today)

Één reactie

  1. Margreet
    Margreet / 4-4-2015 / ·

    wat een mooie en leuke website. Ik ga zeker binnenkort een van de recepten uitproberen.

    Groetjes Margreet

Laat een reactie achter