Restaurant Blauw

Restaurant Blauw

print
10 juli 2014

Voor heerlijk auBlauw100720142thentiek Indonesisch eten moet je naar Restaurant Blauw! Het is niet wat je verwacht van een Indonesisch restaurant, want je komt in een volledig modern ingericht interieur. Gelegen aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. Bij de naam Blauw denk je misschien niet direct aan een Indonesisch restaurant, maar: Indische mensen werden geboren met ‘blauwe’ billen. In het leger heet de Indische rijsttafel nog steeds ‘blauwe hap’ en wie zijn blanke jongensneus stootte bij een Indisch meisje liep een blauwtje…..

Op de kaart Balinese dagspecials, drie soorten rijsttafels (zowel vis, vlees als vegetarische gerechten) en keuze uit verschillende bereidingen van vlees, vis en gevogelte. De Indonesische keuken is bij uitstek een keuken voor vegetariërs. De keuze aan vegetarische gerechten is ruimschoots aanwezig.

We nemen twee Rijsttafels: Selera Blauw (vlees) & Vega Rasa (vegetarisch). Je krijgt een tafel vol met kano’s (bordjes) met fantastische gerechten. De rijsttafel bevat een heerlijke saté Kambing (mijn favoriete saté van geitenvlees) met een overheerlijke pittige ketjapsaus. Ook de Ikan Blado (gekruide vis) en de sambal goreng telor waren om van te smullen.  Dit alles geserveerd met een mooi glas Sauvignon Blanc maakt de rijsttafel compleet.

Als dessert neem ik een Mango Manis Goeloeng. Gebakken verse mango in filodeeg met kokosrasp, geserveerd met passievruchten sorbetijs. Een fantastische afsluiting van een heerlijk feestmaal. Een betere verjaardag had ik niet kunnen wensen. 

De sfeer is ongedwongen, de bediening vriendelijk en hier krijg je absoluut waar voor je geld. En een mooi kiekje voor op de site, zodat je thuis nog even kunt nagenieten van een fantastische beleving. Tevens heeft Restaurant Blauw een mooie vermelding in de lekker 500 – 2015.

http://www.restaurantblauw.nl/

Afgelopen jaar gaf één van de chefs van Blauw, Agus Hermawan, een kookworkshop op de 57e Tong Tong Fair op het Malieveld in Den Haag. Hij maakte Nasi Goreng Kampung op twee manieren. Lees hier de recepten en meer over de Tong Tong Fair.

(Visited 481 times, 1 visits today)