10 tips voor onvergetelijke feestdagen

10 tips voor onvergetelijke feestdagen

print

Kerstmis, het familiefeest. Iedereen heeft zo zijn eigen herinneringen en ideeën over wat deze tijd zo sfeervol maakt. Voor de een zijn het de heerlijke geuren van zelfgemaakte lekkernijen die het huis vullen en de voorbereidingen voor het kerstdiner. Voor de ander juist de gezelligheid van het samen versieren van het huis of de stemmige muziek bepalend voor de sfeer.  Hoe goed je alles ook van te voren plant, nooit zal alles precies verlopen zoals je voor ogen hebt. Hier volgen een aantal tips.

  1. Zorg ervoor dat je het feest viert zoals jij dat wilt. Laat je niks opdringen en volg je eigen smaak. Wat tradities betreft; Doe datgene wat voor jou en voor je familie waarmee je de feestdagen viert belangrijk zijn.
  2. Overleg tijdig, misschien al een maand tevoren, met alle betrokkenen hoe en wanneer de feestdagen gevierd zullen worden. Leg vooral geen dingen op!
  3. Bespreek in alle rust de wensen over eventuele cadeaus. Verlies daarbij niet uit het oog dat de prijs van de cadeaus niet de waarde bepaalt. Maak eens zelf een cadeau. Maak eens de belofte om samen naar een concert, de film of een gezellig dagje uit te gaan. Dit kan soms waardevoller zijn dan de duurste geschenken.
  4. Zet ruim voor de feestdagen al op een rijtje wat je allemaal moet doen. Misschien kun je voor sommige dingen al voorbereidingen treffen of zelfs al geheel afmaken. Denk hierbij aan de uitnodigingen of menukaartjes.
  5. Zorg ervoor dat je in de stemming komt voor het kerstfeest. Een bezoek aan een kerstmarkt of het volgen van een workshop kunnen zeer inspirerend zijn, maar ook stemmige muziek of een goed boek kunnen je in de juiste sfeer brengen.
  6. Bedenk tijdig of je zelf koekjes/taarten zult bakken, of dat je ze koopt. Misschien is het een idee om een bakmiddag met familie of vrienden te organiseren.
  7. Wacht niet tot het laatste moment met de aanschaf van een kerstboom – de mooiste bomen zijn dan al verkocht. Controleer enkele weken voor kerstmis of de versiering nog wel in orde is, dan heb je ruim de tijd om nieuwe te kopen of om eventueel te maken. Tip! Na de kerst gaan de kunstkerstbomen vaak in de aanbieding. Leuk voor volgend jaar.
  8. Koop de benodigdheden voor het kerstdiner op tijd. Tref ook tijdig voorbereidingen: maak gerechten die een paar dagen goed blijven van tevoren. Tref alle nodige voorbereidende werkzaamheden en zorg dat alles klaar staat. Een goed begin is het halve werk! Uit eten? Zorg ervoor dat je op tijd een tafeltje reserveert voor de kerstdagen.
  9. Maak voor de dagen vlak voor en na de feestdagen niet te veel afspraken. Stop ook de feestdagen zelf niet te vol. Reserveer tijd voor rust en ontspanning. Het zijn immers je vrije dagen!
  10. Ga er niet vanuit dat problemen ineens over zijn omdat het Kerstmis is. Maar bedenk ook dat de feestdagen een ideale gelegenheid bieden voor een goed gesprek, een kans om mooie herinneringen op te halen, vervelende dingen uit te praten en een nieuw begin te maken.

 

FANTASTISCHE KERSTDAGEN TOEGEWENST!

(Visited 47 times, 1 visits today)