6 Heerlijke Indische Snacks

6 Heerlijke Indische Snacks

print

Of je met vrienden gaat borrelen, bij familie op bezoek gaat om af te tellen tot het nieuwe jaar of lekker thuis op de bank hangt met de televisie aan: serveer eens wat lekkere Indische snacks. Klik op de afbeeldingen voor het complete recept.

Pasteitje

Een populaire Indische snack voor tussendoor. Pastei wordt gefrituurd en heeft een dunne, krokante deegkorst, is dichtgevouwen en ziet eruit als een halve maan. Pastei kent verschillende vullingen. Een variant is de panada, dit komt van empanada. 

Pastei

Loempia

Een lekkere loempia is goed gevuld in een dun deegvelletje. Deze vegetarische versie is een fantastisch hapje voor een geslaagde oud & nieuw.

spring_rolls_by_splgum

Makkelijke Bapao

Bapao is een gestoomd broodje met een vulling dat zijn oorsprong vindt in de Chinese keuken. De vulling kan vlees bevatten zoals rundvlees, kippenvlees, kip-saté, varkensvlees, ander vleeswaar of vegetarisch gehakt. Een bapao heeft meestal de vorm van een mantou. Omdat het gestoomd is, heeft het echter geen bruine korst.

IMG_20151210_184157

Saté

Ik ben dol op Saté. Saté Kambing is mijn favoriet. Een specialiteit uit Java, maar geliefd in heel Indonesië en daarbuiten. Geroosterde stukjes geitenvlees, kort gemarineerd in ketjap en knoflook, geserveerd met een pittige ketjap-saus. Beetje gefrituurde uitjes erover, paar blokjes lontong erbij. Dat is pas echt smullen. Helaas is geitenvlees in Nederland lastig verkrijgbaar. Hier volgt een recept voor saté ayam (kip), saté babi (varkensvlees) of saté kambing (geitenvlees/lamsvlees)

0728156SateKambingHSadjim780x390

Maïskoekjes

Als bijgerecht voor een rijsttafel of gewoon als snack. Deze koekjes zijn heerlijk en nog vegetarisch ook!

maiskoekjes

Gado Gado

    Heerlijke Indische salade overgoten met satésaus. Heerlijk als maaltijd op zich, maar ook als hapje. Een ‘gezonde’ Indische snack voor een ‘gezonde’ oud & nieuw.

Ik wens jullie een smakelijk oud & nieuw en een fantastisch 2016!

(Visited 1.250 times, 1 visits today)