Heerlijk Hartig Avondje Is Gekomen

Heerlijk Hartig Avondje Is Gekomen

print
Heerlijk avondje is bijna gekomen. Samen met de familie Sinterklaas vieren, wat is het toch een prachtig feest. En laten we dat ook vooral zo houden! Wat op het heerlijke avondje uiteraard niet mag ontbreken…. zijn natuurlijk de hapjes. Naast de pepernoten, speculaas, marsepein en alle andere zoete lekkernijen ben ik zelf erg fan van de hartige hapjes. Laat Sinterklaas een feest bij uitstek zijn om helemaal los te gaan op de hapjes. Pak eens een keer uit met heerlijke hapjes in plaats van een gewone maaltijd. Wat je kunt doen is iedereen een heerlijke kom soep laten eten en vervolgens tijdens het uitpakken van de cadeautjes allerlei hapjes de revue laten passeren.

Je kunt zoveel verschillende kanten op met hartige hapjes. En denk vooral niet te moeilijk. Koop eens een pakje bladerdeeg. Je kunt zoveel verschillende manieren bedenken om bladerdeeg te vullen. Zelf ben ik gek op saucijzenbroodjes. Je kunt het gehakt naar eigen smaak kruiden. Helemaal makkelijk doen? Koop wat saucijzen, verwijder het vel en vul het bladerdeeg met het worstvlees. Natuurlijk kun je ook gewoon knakworstjes gebruiken. Geen zin in vlees? Maak eens bladerdeegpakketjes met een vulling van bijvoorbeeld geitenkaas, honing en stukjes walnoot of met prei en brie. Ook heerlijk met pompoen, ricotta en spinazie. Betrek je kinderen bij het maken van hapjes door bijvoorbeeld pieten-pizza’s te maken. Je hoeft echt niet moeilijk te doen met pizzadeeg. Gebruik eens pitabroodjes en snijd deze doormidden. Smeer er wat tomatensaus op en laat de kids de pizza’s zelf beleggen. Snijd reepjes kipfilet en marineer deze met wat ketjapsaus. Rijg deze aan een stokje in een S-vorm. Lekker om te dippen in satésaus.

Met koude hapjes kun je je helemaal uitleven, maar probeer eens iets anders dan de standaard plakjes worst en kaas. Het kost misschien iets meer werk en tijd, maar ook hierbij kun je de kids betrekken. En ze vinden het nog leuk ook!

  • Pietenspiesje: Stukje komkommer (kraag), blauwe druif of olijf (gezicht), half cherrytomaatje (hoedje) en een blaadje basilicum. Ook lekker met een stukje mozarella.
  • Sinterklaasspiesje: Stukje kaas (gezicht), half partje appel met kruis erin gesneden (mijter) en mandarijntjes (baard)
  • Groente roetjes: Snijd reepjes paprika, bleekselderij en komkommer. Bind deze vast met een stukje touw. Dippen in knoflooksaus.

Bron: Pinterest

(Visited 193 times, 1 visits today)