Brunchtips

Brunchtips

print
Pasen is een belangrijk Christelijk feest. Er wordt dan gevierd dat Jezus uit zijn dood opstond. Op goede vrijdag stierf Jezus aan het kruis. Na drie dagen stond hij op uit de dood. Verder wordt Pasen ook gezien als een lentefeest. De lente breekt aan en de tijd van schaarste van landbouw door de winter is voorbij.

 Easter-Brunch

Pasen is vaak een moment van samen zijn. Vaak zijn het ontbijt of de brunch 1e Paasdag heel populair. Een geweldige paasbrunch zet je eigenlijk verrassend eenvoudig op tafel. Richt je aandacht op de juiste zaken, en verras je gasten met een heerlijke paasbrunch. Begin de lente goed, en gebruik deze handige tips om lekker te genieten!

Zorg voor de basics

Het ontbijt of de brunch bestaat uit een aantal basics. Zorg dat je een aantal zaken sowieso op tafel serveert. Hierbij kun je zelf natuurlijk variëren.

– Paasstol
– Diverse soorten brood, evt. afbakbroodjes
– Croissants
– Matzes
– Diverse soorten hartig beleg (vlees, vis & zuivel)
– Diverse soorten zoet beleg
– Eieren (gekookt, gebakken, scrambled egg)
– Koffie of thee
– Verse sinaasappelsap of vruchtensap
– Fruitsalade/stukken fruit

Bedenk iets speciaals

Naast de basics vind ik het belangrijk om iets speciaals op tafel te zetten. Je kunt bijvoorbeeld vooraf iets speciaals serveren, zoals een amuse of een lekkere soep. Denk aan een heldere bouillonsoep of een aspergesoep.

Ik vind harretjescakeet zelf altijd lekker om bij de brunch wat warme gerechten te serveren. Denk aan een goed stuk vlees zoals een beenham met honing/mosterdsaus of een lekkere stuk lamsbout. Een quiche vind ik heerlijk bij de brunch of een heerlijke aubergine ovenschoquichetel voor de vegetariërs. Maak een lekkere vis-, vlees- of groentesalade naar keuze en maak deze mooi op. Chocolade mag ook niet ontbreken tijdens een brunch. Versier je tafel met chocolade-eitjes en maak een lekkere arretjescake voor erbij.

Je kunt ervoor kiezen om een bepaalde keuken te verbinden aan je brunch. Denk aan Italiaans of Frans. Dan geef je je brunch net weer een ander thema. Je kunt dan variëren met diverse soorten vlees en kaas. Je hebt ook een keur aan zowel hartige als zoetige lunch- en brunchgerechten binnen dat thema.

Verder is het natuurlijk fantastisch om Champagne, Prosecco of een andere mousserende wijn te schenken bij je paasbrunch. Dit geeft je brunch een luxe uitstraling, en zorgt in veel gevallen voor extra gezelligheid.
Let wel op dat mousserende wijn niet goed combineert met koffie en thee. Wanneer je er een champagnebrunch van maakt is het dus slim om vooraf koffie te drinken of het helemaal niet op te dienen.

Zorg voor een goede sfeer in huis

Zorg dat er in je huis een gezellige en warme sfeer hangt. Haal mooie paastakken in huis, zet kaarsjes op tafel en zet mooie bloemen als narcissen en madeliefjes in een vaas. Je kunt natuurlijk ook voor kunstbloesems kiezen. Doe je best om de tafel mooi op te dienen.

Zet gezellige muziek aan, zorg dat het licht goed is en denk aan de geur. Heb je zelf iets afgebakken? Dan ruik je huis waarschijnlijk al heerlijk. Zo niet, dan kun je een lekker geurtje in een verdampschaaltje doen, of voordat je gasten komen een wierookje aansteken.

Eten is beleven

Na alle voorbereidingen zou je haast vergeten dat de kracht van je paasbrunch niet schuilt in het eten. Wat jouw paasbrunch zo bijzonder maakt is het gezelschap. Je neemt de tijd om uitgebreid te brunchen met mensen van wie je houdt.

Geniet daarom van het gezelschap. Focus je niet op de dingen maar op de mensen. Geef liefde en aandacht aan je gasten. Wees geïnteresseerd, maak leuke foto’s en ontspan. Het maakt niet uit of er dingen zijn mis gegaan of vergeten, het gaat erom dat jullie van elkaars gezelschap genieten!

Maak het jezelf gemakkelijk

Heb je geen zin in paasstress? Doe dan je best om de organisatie van je paasbrunch zo eenvoudig mogelijk te maken. Je kunt zaken van tevoren voorbereiden, de tafel de avond van tevoren dekken, kiezen voor kant-en-klaar producten als vers te ingewikkeld blijkt en hulp inroepen van je gasten.

Een keer iets anders proberen?
Vind je het leuk om een keer iets anders te proberen met de paasbrunch? Waarom organiseer je dan geen Paas High Tea? Lekker met hartige gerechten en zoete hapjes. Bedenk je eigen paashapjes, kleine stukjes paasstol, luxe chocolade eieren, sandwiches met zalm en ga zo maar door.

 

 

(Visited 406 times, 1 visits today)