Hip & Happening: Foodfestivals

Hip & Happening: Foodfestivals

print
Het was een zomer voor foodlovers, samen koken & samen eten. Heerlijk buiten genieten van good food, zowel thuis als op locatie. Naast de bekende muziekfestivals als bijvoorbeeld PinkPop, Lowlands en Mysteryland kunnen we als foodlovers ons hart ophalen op de foodfestivals in Nederland en die waren er dit jaar volop! Ze blijven niet beperkt tot één stad, maar trekken massaal rond door het hele land. Wat maakt het dat zo’n festival zo populair is?

Vooral het sociale aspect en sharing food is hierin een belangrijke drijver. De afwisseling van eten & drinken met muziek en entertainment in een ongedwongen sfeer in combinatie met diverse kleine hapjes van verschillende aanbieders maken een foodfestival geslaagd. Wat is er nu lekkerder dan in de openlucht, in een park met je vrienden te genieten van kleine lekkere hapjes?

Of vinden we met elkaar de manier van eten vanuit een Food Truck bijzonder? Food trucks zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse eetcultuur. Behalve op vaste plekken, zijn er ook complete food festivals waar tientallen keukens op wielen staan.. Iets dat in het buitenland al als heel normaal ervaren wordt. Neem een stad als New  York daar zie je op elke hoek van de straat Foodtrucks staan. Met een aanbod van ijs tot hamburgers, van smoothies tot wafels. Via social media maken ze bekend waar ze staan en wanneer. Er is zelfs een app waarmee je alle favoriete Foodtrucks kunt volgen.

Een kort overzicht van verschillende Food- (Truck) Festivals in Nederland:

  • Food Truck Festival TREK tovert parken om tot een groot en gezellig openlucht restaurant met tientallen mobiele keukentjes waarbij eten, drinken, live muziek en kleinkunst worden gecombineerd.  In diverse steden. Toegang is gratis.

  • Food Soul Festival is het sfeervolle openlucht restaurant aan de Nederlandse kust! Foodtrucks & Soul Vibes! Campers, aanhangers, busjes en bakbrommers verzamelen zich op diverse locaties. Allemaal verbouwd tot keuken… Diverse ludieke wagens komen hier hun specialiteiten bereiden en aan de man brengen. Natuurlijk ontbreekt ook het muzikale vermaak niet; het festival wordt ondersteund door heerlijke soul muziek. In diverse steden. Toegang is gratis.

Food-Soul-Festival-dag-1-20

  • Op Lepeltje Lepeltje worden al je zintuigen geprikkeld. Dit culturele foodfestival is voor jong en oud. En het beste nieuws? De toegang is gratis! Verlekker je aan de mobiele foodstalls die vers en ambachtelijk eten serveren. Geniet van toffe live bands en dj’s terwijl je lekker op het grootse terras zit met een heerlijk speciaalbiertje of lekker wijntje in de hand. Vergaap je aan creatieve en ambachtelijke producten terwijl je over de markt struint. In diverse steden. Toegang is gratis.

 

lepeltje-lepeltje-4

  • De Taste of Amsterdam is het jaarlijkse evenement in Amsterdam waar de beste restaurants uit Amsterdam hun signature dishes presenteren. Geniet met een bijzonder drankje in de hand, van aanstekelijke muziek van de beste DJ’s. Een heuse ‘foodie heaven’ in het Amstelpark waar je geniet van de lekkerste gerechten en dranken van het moment, tastings, workshops en een hoop gezelligheid. Begin juni. Toegang: €15,-
(Visited 206 times, 1 visits today)