De Indische Keuken

De Indische Keuken

print
OnderzoekTrouw062015

Niemand kookt korter dan de Nederlander

De Hollandse pot is nog altijd populair. Bijna de helft van de maaltijden die in Nederland worden genuttigd, bestaat uit aardappelen, vlees en groenten. De populairste groente is de sperzieboon, kipfilet is het meest gegeten stukje vlees. Geen volk ter wereld staat zo kort in de keuken voor de warme maaltijd als het Nederlandse: 18 minuten. Dit blijkt uit onderzoek dat is verricht in opdracht van Maggi. 

Voor een AVG’tje hoef je niet lang in de keuken te staan. Aardappelen schillen en opzetten, Vlees bakken en de Groenten koken. Binnen een half uur klaar… makkelijk toch? Ik moet zeggen; ik hou er ook wel van hoor, maar 7 dagen per week? Dat is mij te veel van het goede. Zelf kook ik heel gevarieerd en probeer ik graag iets uit. Maar voor heel veel mensen is koken een bijzaak en doet men niet veel moeite om wat op tafel te serveren. Nederlanders zijn heel traditioneel in hun kookgedrag. De kooktijd is de afgelopen jaren steeds korter geworden, maar de gemiddelde Nederlander blijft wel achter het fornuis plaatsnemen. Gemak speelt een steeds grotere rol.

Naast het bekende AVG’tje is een pasta of een wokgerecht ook goed te doen voor een doordeweekse maaltijd. Ik ben er een voorstander van dat mensen gevarieerder eten. Zelf kook ik 1 à 2 keer in de week Indisch. Helaas wordt Indisch koken nog vaak geassocieerd met urenlang koken en complexe bereidingen. Tegenwoordig kun je ook makkelijk je Nasi of Bami Rames bij de toko om de hoek halen. Waarom moeilijk doen als dit niet hoeft? Toch ben ik er van overtuigd dat je niet uren in de keuken hoeft te staan om een heerlijke Indische rijsttafel te serveren. Voor mij ligt er een uitdaging om Indisch koken toegankelijker te maken.

Ik wil laten zien hoe je een heerlijke rijsttafel in niet meer dan 1 uur op tafel kunt serveren. Met een goede voorbereiding kun je een heerlijke Indische maaltijd serveren.

De Indische keuken: Lees hier over het ontstaan van de Indische keuken en de rijsttafel.

Aan de slag: Lees hier wat je moet weten voordat je Indisch gaat koken.

Recepten: Lees hier Indische recepten met overzichtelijke receptuur.

Doe de test: Ben jij een Indo Foodie?

 

 

(Visited 151 times, 1 visits today)