Andijvie Stamppot met Kabeljauw

Andijvie Stamppot met Kabeljauw

print
Andijvie Stamppot met Kabeljauw
Serves 4
Stamppot en vis is misschien niet meteen een combinatie waar je aan denkt. De meeste mensen denken eerder aan rookworst bij de stamppot. Inspireer en probeer zou ik zeggen!
Write a review
Print
Total Time
40 min
Total Time
40 min
Ingredients
 1. 500 gram kruimige aardappelen
 2. 400 gram rauwe andijvie
 3. 125 gram mager gerookte spekreepjes
 4. 2 uien
 5. 100 gram boeren belegen kaas, in blokjes gesneden
 6. 4 kabeljauwfilets
 7. 150 ml melk, warm
 8. bloem
 9. paneermeel
 10. azijn
 11. peper
 12. zout
Instructions
 1. Kook de aardappelen in ruim water met wat zout. Doe de mager gerookte spekreepjes in een koekenpan zonder olie op matig vuur. De spekreepjes worden gebakken in het eigen vet. Snijd een ui in ringen en doe deze bij de spekreepjes. Bak tot de spekreepjes en uien goudbruin zijn en zet van het vuur.
 2. Doe een gelijke hoeveelheid bloem en paneermeel in een bord met wat peper en zout. Je kunt evt. ook viskruiden gebruiken. Wentel de kabeljauwfilets in het mengsel, zodat ze een dunne coating van het bloem-mengsel krijgen. Haal het overtollige bloem eraf. Doe een scheutje olie en een klontje boter in de pan en laat even bruisen. Laat de kabeljauw ca. 3 minuten bakken aan beide kanten (afhankelijk van dikte van de vis).
 3. Giet de aardappelen af en stamp deze fijn. Kruid met peper en zout en voeg de opgewarmde melk toe. Doe beetje bij beetje de andijvie erbij en roer goed om. Voeg de spekjes, de ui en de blokjes kaas toe en doe er een scheutje azijn bij.
 4. Serveer de andijvie-stamppot op een bord en leg de vis op de stamppot.
Notes
 1. Je kunt bij het spek-ui mengsel wat ketjap of balsamicoazijn toevoegen en even kort laten inkoken. Zo krijgt je stamppot een Oosters of Italiaans tintje. Ipv. koemelk, kun je ook cocosmelk gebruiken. Varieer naar eigen smaak.
De Brasse Keuken http://debrassekeuken.nl/

(Visited 540 times, 1 visits today)