Arretjescake

Arretjescake

print

Bakken zonder oven. Arretjescake is een makkelijk recept voor een koude cake. Maak dit een dag van te voren en verwen je gasten of jezelf.

Aantal personen: 8
Kooktijd: 15 minuten + 1 nacht koelen

Ingrediënten:
150 gram roomboter
50 gram pure chocolade (minstens 70% cacao)
150 gram bruine basterdsuiker
60 gram cacaopoeder
200 gram (volkoren-) koekjes/biscuitjes


Bereiding
Smelt de boter in een pannetje of magnetron.
Smelt de chocolade au bain-marie, dat wil zeggen dat je de chocolade smelt zonder dat deze verbrandt. Zet een vuurvaste schaal op een pan met kokend water op een laag vuur, of houdt die erboven vast, om zo rustig mogelijk de chocolade door elkaar te kunnen roeren, meestal zonder die helemaal aan de kook te laten komen.

Bekleed de cakevorm met bakpapier. Meng in een kom de gesmolten boter met de basterdsuiker en cacaopoeder. Breek de koekjes erboven. Voeg de chocolade toe en roer goed door. Schep de helft van het mengsel in de cakevorm en druk stevig aan. Voeg nu de rest van het mengsel in de cakevorm en druk weer stevig aan. Laat de cake een nachtje opstijven in de koelkast. Haal uit de vorm, verwijder het bakpapier en snijd de cake in plakken/brokken.

Je kunt een deel van de koekjes vervangen door bijvoorbeeld gewelde rozijnen, gekonfijt fruit (sukade) en noten toe te voegen.
Serveer met vanille-roomijs en slagroom.

arretjescoupe

(Visited 472 times, 1 visits today)