Aubergine Ovenschotel

Aubergine Ovenschotel

print
Aubergine Ovenschotel
Serves 3
Een heerlijk smaakvol vegetarisch Italiaanse ovenschotel. Melanzane alla Parmigiana oftewel Aubergine schotel.
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Prep Time
20 min
Cook Time
40 min
Total Time
1 hr
Ingredients
  1. 1 kg aubergines
  2. 1 blikje tomatenblokjes uit blik of 750 gram rijpe tomaten.
  3. 75 gram verse geraspte Parmezaanse kaas
  4. 1 bol (buffel) mozzarella
  5. 2 tenen knoflook, in dunne schijfjes
  6. 1 el gedroogde oregano
  7. 1 bosje verse basilicum
  8. olijfolie
  9. zout
  10. 2 tl suiker
Extra
  1. Grillpan
  2. Ovenschaal
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Aubergines
  1. Zet een grillpan op middelmatig vuur. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 3 à 4 mm dik. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Ik smeer ze in met een kwastje, zodat de aubergine een laagje olie krijgen. Grill de plakken aubergine om en om, zodat ze een mooi streepje krijgen. Leg de gegrilde aubergine op een bord of schaal.
Tomatensaus
  1. Snijd de verse tomaten in stukjes. Doe 3 el olijfolie in een pan en fruit de knoflook ongeveer 30 seconden. Voeg vervolgens de verse tomaten of het blikje tomatenblokjes samen met de oregano, een paar blaadjes basilicum, een snufje zout en de suiker toe en laat alles 10/15 minuten zachtjes koken.
  2. Wanneer de saus een beetje is afgekoeld, pureer je het met een staafmixer.
  3. Vet een ovenschaal in met 2 eetlepels olijfolie. Bedek de bodem met 2 à 3 eetlepels tomatensaus, leg daarbovenop de eerste laag aubergines en bedek dit met een paar lepels tomatensaus (niet te veel saus gebruiken, om de smaak van de aubergines niet te overstemmen). Strooi er vervolgens wat Parmezaanse kaas over en een paar blaadjes basilicum op. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met tomaat, basilicum, gescheurde mozzarella en Parmezaanse kaas en sprenkel er nog 2 à 3 eetlepels olijfolie over. Bak de ovenschotel circa 30-40 minuten in de oven op 180 °C totdat zich een goudbruin korstje op de bovenkant vormt.
Notes
  1. Heerlijk met stokbrood en een salade caprèse (mozzarella, tomaat en basilicum) met een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie + wat zout, peper en suiker.
De Brasse Keuken http://debrassekeuken.nl/

(Visited 375 times, 1 visits today)