Boterkoek

print
Boterkoek
Serves 1
Een boterkoek is in Nederland een platte ronde koek die traditioneel voor een groot deel is bereid met boter. De koek wordt meestal gemaakt in een boterkoekvorm met een doorsnede van 20-24 centimeter. De koek mag de naam boterkoek alleen dragen wanneer er echte roomboter wordt gebruikt.
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Prep Time
10 min
Cook Time
25 min
Total Time
35 min
Ingredients
  1. boter om in te vetten
  2. 250 g roomboter, kamertemperatuur
  3. 250 g (basterd-)suiker
  4. 1 ei
  5. mespuntje zout
  6. 250 g boem
  7. 20 ml melk
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de zachte boter met de suiker en roer het ei en snufje zout erdoor. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Duw het deeg in de vorm, bestrijk met melk en teken er met een vork een rastermotief in. Bak de boterkoek in de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Notes
  1. Leuk om te serveren op een snijplankje en aan tafel in puntjes te snijden. Serveer dit als onderdeel van een high tea.
De Brasse Keuken http://debrassekeuken.nl/

(Visited 209 times, 1 visits today)