Chili Con Carne

Chili Con Carne

print
Chili Con Carne
Serves 4
Een heerlijke makkelijke & snelle Chili Con Carne
Write a review
Print
Ingredients
  1. 400 gram mager rundergehakt
  2. 1 blik/pot van 400 gram bruine bonen of kidneybonen
  3. 1 tl garam marsala (kruidenmengels)
  4. 1 tl gerookte paprikapoeder
  5. 1 mespuntje komijnzaad
  6. 1 ui
  7. 3 tenen knoflook
  8. 1 rode paprika
  9. 1 bos verse koriander (of 1 el gemalen korianderzaad)
  10. 400 gram gehakte tomaten uit blik
  11. 2 rode spaanse pepers
Instructions
  1. Prik gaatjes in de pepers en leg ze onder de gril tot ze zwartgeblakerd zijn. Je kunt de pepers ook direct op de gaspitten leggen. Doe ze in een afgesloten plastic zakje en laat deze staan.
  2. Meng de garam massala door het gehakt. Je kunt evt. kleine gehaktballetjes kneden. Bak het gehakt rul. Hak de uien en paprika’s in stukjes en snijdt de knoflook en de helft van de koriander fijn. Voeg dit samen met de gerookte paprikapoeder en het komijnzaad toe en laat even meebakken. Haal de rode Spaanse pepers uit het zakje en probeer met een mesje het velletje eraf te halen. Snijdt de rode pepers in ringen en voeg toe aan de chili con carne. Spoel de bonen, laat ze uitlekken en doe ze in de pan. Voeg dan de tomaten uit blik toe + nog een ½ blikje water. Laat 10 minuten staan.
Notes
  1. Serveer de Chili Con Carne met wat magere yoghurt, partjes limoen en de rest van de koriander. Lekker met bulghur, rijst of pitabroodjes.
De Brasse Keuken http://debrassekeuken.nl/

(Visited 310 times, 1 visits today)