Babi Ketjap

Babi Ketjap

print

Een lekkere babi ketjap is voor mij zoet en toch wat pittig. Je kunt voor dit gerecht verschillende soorten varkensvlees gebruiken.  Vraag 10 koks welk vlees ze hiervoor gebruiken en je krijgt minstens 4 verschillende antwoorden. Dit is echt heel snel te maken en nog akelig lekker.

Aantal personen: 4

Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten:
4 schouderkarbonades of 4 speklappen,
(hamlappen of een combinatie is ook mogelijk)
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
stukje gember (2cm) of 1 tl gemberpoeder
1 maggi bouillonblokje
kopje ketjap
kopje water
sap van halve citroen
peper en zout naar smaak


Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi de karbonades of speklappen met peper en zout en bak in een scheutje zonnebloemolie in een braadpan goudbruin. Leg het vlees op een bord en zet het vuur zacht. Fruit de ui en de knoflook. Voeg de gember toe en laat even meefruiten. Dan het water, citroensap, ketjap, peper en het bouillonblokje toevoegen. Breng aan de kook en doe vervolgens het vlees terug in de pan en laat ze 10-20 minuten heel zachtjes sudderen tot het vlees zacht is en het vocht bijna verdampt is. Keer regelmatig om. Je kunt ook een deel schouderkabonade en een deel speklappen gebruiken voor dit recept.

Serveer met kroepoek, gebakken uitjes en sambal badjak. Snijd wat komkommer en meng dit met azijn, suiker, peper en zout.

(Visited 100 times, 1 visits today)