Frikadel Pan (gehaktbrood)

Frikadel Pan (gehaktbrood)

print

Frikadel Pan is een heerlijk ovengerecht bestaande uit gehakt, aardappels en specerijen/kruiden. Plus, erg belangrijk, ketjap manis. Dit maakt het gerecht lekker zoetig van smaak. Het wordt in plakjes gesneden en daarna gegeten met witte rijst.

Aantal personen: 4
Kooktijd: 40 minuten

Ingrediënten:

500 gram gemengd gehakt
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook
½ tl nootmuskaatpoeder
½ tl kruidnagelpoeder
1 tl korianderpoeder
1 maggi bouillonblokje
2 gekookte aardappelen, fijngeprakt (of 2 el paneermeel)
2 eieren
2 el ketjap manis
Boter
Versgemalen peper
Paneermeel om te bestrooien
Optioneel: 5 tl sambal badjak


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Doe het gehakt in een schaal. Pers de teentjes knoflook. Voeg ze samen met de uien, kruiden, eieren, aardappelen of paneermeel toe aan het gehakt en kneed alles goed door. Leg het gehakt in een met boter ingevette ovenschaal. Bestrooi het gehakt dun met paneermeel en beleg het met wat stukjes boter. Zet de schaal in de oven en bak het gehaktbrood 35 minuten. Bestrijk de bovenkant van het brood met ketjap en laat het nog 5 minuten in de oven.

(Visited 86 times, 1 visits today)