Sambal Goreng Boontjes

Sambal Goreng Boontjes

print

Een sambal goreng is een pittig gerecht , dat soms met kokosmelk gemaakt wordt , maar er zijn ook droge sambal goreng gerechten. Eet sambal goreng boontjes met babi ketjap en witte rijst. Je hebt nu een Indisch AVG’tje (Aardappelen, Vlees en Groenten), ook wel Nasi Rames.

Aantal personen: 4
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten:
500 gram sperziebonen, gehalveerd
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook
2 Spaanse pepers of 2 tl sambal oelek
Stukje laos (4 cm) of 2 tl laospoeder
Stukje trassi
3 blaadjes daun salam (Indisch laurier)
2 tomaten
1 tl suiker
1 maggi bouillonblokje
Kopje water
Optioneel: 100 gram maïskorrels
Optioneel: 50 ml kokosmelk
Optioneel: 2 petehbonen, fijngesneden


Bereiding

Snijd de bonen in stukjes van ongeveer 2 cm (gehalveerd). Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Verhit een pan met zonnebloemolie en fruit de ui en knoflook samen met de salamblaadjes. Snijd de lomboks in ringetjes, de laos in dikke schijven en voeg samen met de trassi toe. Laat deze even meefruiten. Houd je niet van te pittig, dan kun je de zaadjes uit de lomboks verwijderen. Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe met een scheutje water en de boontjes. Voeg de suiker en het bouillonblokje toe. Laat het geheel heel even bakken en blijf roeren zodat het niet aanbakt. Voeg eventueel de kokosmelk toe en laat circa 10 minuten sudderen. De boontjes zijn het lekkerst als ze beetgaar zijn.

Optioneel: maïskorrels en petehbonen toevoegen voor extra smaak. Ook lekker met 150 gram garnalen.

(Visited 30 times, 1 visits today)