Sambal Goreng Telor (ei)

Sambal Goreng Telor (ei)

print

Onmisbaar bij elke rijsttafel. Sambal goreng telor (eieren in pittige saus) is een lekker vegetarisch Indisch gerecht wat binnen een half uurtje op tafel staat.

Aantal personen: 8
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten:
8 eieren, hardgekookt
1 flinke ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook
3 Spaanse pepers of 3 tl sambal oelek
stukje trassi
1 el tomatenpuree
1 stukje citroengras (sereh)
stukje laos (4cm) of 2 tl laospoeder
stukje gember (4cm) of 2 tl gemberpoeder
1 blaadje Daun Salam
2 tl suiker
1 maggi bouillonblokje
kopje water
optioneel: 50 ml kokosmelk


Bereiding

Verhit een wok op hoog vuur en giet er een laag olie in. Frituur de hardgekookte eieren lichtbruin in de olie, schep ze eruit en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Pel de ui en de knoflook snijd ze fijn. Wrijf de lombok, laos, gember en trassi in een vijzel fijn tot een boemboe. Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken. Verhit een pan met zonnebloemolie en fruit de ui met de knoflook. Voeg de boemboe met de tomatenpuree toe en fruit even mee. Kneus de sereh en voeg samen met de daun salam toe in de pan. Voeg een kopje water met het bouillonblokje en de suiker toe en laat even pruttelen. Voeg eventueel wat kokosmelk toe om de saus een wat mildere smaak te geven. Laat de eieren in de saus even meestoven op zacht vuur tot de olie komt bovendrijven.

(Visited 225 times, 1 visits today)