Pasta Rotolo met Pompoen & Spinazie

Pasta Rotolo met Pompoen & Spinazie

print
Pasta Rotolo met Pompoen & Spinazie
Serves 4
Flespompoen is een pompoenvariant dat jaarrond beschikbaar is. De flespompoen komt oorspronkelijk uit Guatemala en Mexico. De vrucht bevat een oranje, vlezige pulp en heeft een zoete nootachtige smaak. Flespompoenen hebben een lange nek en een ronde basis en groeien aan een wijnstok. De pompoen roosteren we ongeveer 1,5 uur in zijn geheel op een bakplaat in de oven. De binnenkant is dan heerlijk zacht en kun je verwerken in verschillende gerechten of.... een perfect babyhapje.
Write a review
Print
Prep Time
20 min
Cook Time
2 hr 10 min
Total Time
2 hr 30 min
Prep Time
20 min
Cook Time
2 hr 10 min
Total Time
2 hr 30 min
Ingredients
  1. 1 flespompoen
  2. 1 ui
  3. olijfolie
  4. 1 tl gedroogde tijm
  5. 500 g diepvries bladspinazie
  6. 1 hele nootmuskaat, om te raspen (of poeder)
  7. 4 tenen knoflook
  8. 1 pot passata di pomodori
  9. 6 grote, verse pastavellen
  10. 50 gr feta
  11. 20 gr verse Parmezaanse Kaas
  12. desgewenst: een paar takjes verse salie
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de pompoen ongeveer 1,5 uur in zijn geheel op een bakplaat in de oven en haal hem eruit. Pel de ui, snijd hem grof en fruit aan met een scheutje olijfolie, de tijm en een snufje peper en zout in een middelgrote pan op halfhoog vuur en roer af en toe. Roer er de bevroren spinazie door, laat het mengsel 15 minuten zachtjes met deksel koken tot het vocht verdampt is en zet de pan van het vuur. Snijd de pompoen in de lengte doormidden, schil beide helften, schept er de pitjes uit en prak het vruchtvlees met een vork fijn. Breng zowel de spinazie als de pompoen met peper en zout en een snufje nootmuskaat op smaak.
  2. Pel de tenen knoflook, snijd ze in dunne plakjes en bak ze een paar minuten met een scheutje olie in een pan, tot ze lichtbruin zijn. Giet er de passata di pomodoro bij, spoel de pot uit met een scheutje water en voeg dat ook toe. Breng de saus aan de kook, laat hem 3 minuten zachtjes pruttelen en breng hem op smaak met peper en zout. Giet de tomatensaus in een ovenschaal van 28 cm doorsnede.
  3. Blancheer de pastavellen 20 seconden in een pan kokend water. Leg de pastavellen in de lengte op een schoon werkvlak. Verdeel er eerst een egale laag pompoen over, leg er vervolgens de gekookte spinazie op en sluit af met een laagje verkruimelde feta. Rol de vellen op, snijd de rollen in stukken van ongeveer 5 centimeter en zet ze rechtop naast elkaar in de tomatensaus. Dek af met aluminiumfolie en zet hem 35-40 minuten on de in de oven tot er een goudbruin, krokant korstje op zit.
  4. Serveer met een frisse groene salade met een dressing van olijfolie, balsamico, peper en zout.
Notes
  1. Je kunt in plaats van de pastavellen ook gedroogde cannelloni gebruik. Meng het pompoenmengsel met de spinazie en de feta. Vul de cannelloni's met het mengsel met behulp van een spuitzak. Leg in een ovenschaal en overgiet met de tomatensaus en bestrooi met vers gerapste kaas.
Adapted from Save with Jamie
Adapted from Save with Jamie
De Brasse Keuken http://debrassekeuken.nl/

(Visited 2.611 times, 1 visits today)