Jamie's Pasta

Jamie’s Pasta

print

Dit is een fantastisch en easy pastarecept van Jamie Oliver. Hij maakte dit speciaal voor zijn zwangere vrouw Jools. Een klassieke Italiaanse Bolognese-saus moet minimaal 1,5 uur pruttelen. Jamie Oliver laat zien hoe je binnen 30 minuten een rijke saus kunt maken. Wat dit recept zo lekker maakt is het gebruik van verse worst. De worstjes zijn al gekruid en zijn ideaal te gebruiken als basis voor je pastasaus.

Aantal personen: 4
Kooktijd: 30 minuten

Ingrediënten:
500 gram penne
400 gram verse Worst(jes)
1 Wortel
1 stengel Bleekselderij
4 Lenteuien
400 gram gehakte Tomaten uit blik
4 tenen Knoflook
1 of 2 Rode Spaanse Peper
4 el Balsamicoazijn
1 tl Venkelzaad
1 tl Gedroogde Oregano
Een flinke bos Basilicum


Bereiding
Breng een pan met water aan de kook. Maak de lente-uien, wortel en bleekselderij schoon. Snijd de groenten in grove stukken en hak ze samen met de Spaanse pepers (zonder steeltjes) in de keukenmachine door elkaar. Je kunt ervoor kiezen om de zaadjes uit de pepers te halen. Doe er de worstjes, het venkelzaad en de oregano bij. Blijf pulserend hakken tot alles goed gemengd is, doe het mengsel dan met een scheut olijfolie in de hete koekenpan en roer even om het mengsel rul te maken. Blijf regelmatig roeren.

Zout het pastawater flink, doe er de penne bij, leg de deksel er iets scheef op en kook de pasta al dente. Knijp de ongepelde knoflook bij het worstmengsel en roer er 4 eetlepels balsamicoazijn en het blik gehakte tomaten door. Schep er eventueel een paar lepels van het kookwater van de pasta bij om het mengsel te verdunnen. Laat de pasta uitlekken en houd daarbij een glas van het kookwater apart. Kieper de penne bij de saus in de pan en hussel voorzichtig door elkaar. Doe er zoveel van het kookwater bij dat de saus een heerlijk zachte consistentie krijgt. Voeg naar smaak zout en peper toe, zet de pasta in een grote serveerkom op tafel en geef er de rest van de Parmezaanse kaas bij om van het blok te raspen. Strooi er een paar basilicumblaadjes over.

Tip! Heerlijk met een salade van rucola, veldsla, zoete peer, geroosterde pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Afmaken met citroen, honing, peper, zout en olijfolie.

Bron: Jamie in 30 minuten

(Visited 3.916 times, 1 visits today)