Maïskoekjes

Maïskoekjes

print

Als bijgerecht voor een rijsttafel of gewoon als snack. Deze koekjes zijn heerlijk en nog vegetarisch ook!

Aantal personen: 8
Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten:
1 blikje maïs of 2 verse kolven
1 kleine ui
2 lenteuitjes
5 takjes selderij
2 of 3 eieren
± 1 el bloem
1 tl suiker
peper en zout


Bereiding
De maïskorrels iets kneuzen. Bij gebruik van verse maïs de pitten eraf snijden. Snijd de ui, lente-ui en de selderij fijn. De eieren met suiker, peper en zout even loskloppen. Dan de bloem toevoegen tot het beslag de gewenste dikte heeft. Het moet ongeveer de dikte van pannenkoekenbeslag krijgen. Voeg alle ingrediënten aan het beslag toe.

Verhit telkens een beetje olie in de koekenpan. Schep met behulp van twee lepels telkens 3-4 bergjes beslag in de pan en strijk glad. Bak de koekjes aan beide kanten lichtbruin en gaar. Houd de gebakken maïskoekjes warm in de oven of op een warm bord onder aluminiumfolie.

Serveer als snack met chili- of sojasaus.

(Visited 508 times, 1 visits today)