Huisgemaakte Pizza

Huisgemaakte Pizza

print
Huisgemaakte Pizza
Serves 1
Pizzaliefhebbers maken het liefst zelf pizza. Waarom? Omdat een zelfgemaakte pizza het lekkerst is! Ga direct aan de slag en start met zelf pizzadeeg maken! Nog leuker. Doe het samen met je vrienden, familie en kids.
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
10 min
Total Time
1 hr 20 min
Prep Time
30 min
Cook Time
10 min
Total Time
1 hr 20 min
Deeg
  1. 125 gram bloem
  2. ± 65 gram lauw water
  3. 3,5 gram gedroogde gist (half zakje)
  4. snufje zout & suiker
  5. 2 tl olijfolie
Tomatensaus
  1. 400 gram tomaten uit blik
  2. 1 teentje knoflook
  3. Oregano (Italiaanse kruiden of Verse Basilicum kan ook)
  4. Zout/Peper
  5. Olijfolie
Beleg
  1. 1 bol Mozzarella
  2. Olijfolie (extra vergine)
  3. Oregano
  4. Topping naar keuze
Deeg
  1. Maak op een schoon werkvlak of in een grote kom een bergje van de bloem en het zout. Maak met je vingers een kuiltje in het midden. Er ontstaat als het ware een dijkje van bloem. Meng het lauwe water met de gist, de suiker en de olijfolie en giet het voorzichtig in het kuiltje. Roer nu voorzichtig met je vingers of een vork in het kuiltje en pak beetje bij beetje wat bloem mee. Als het deeg goed samenkomt en het te lastig wordt om verder te roeren, doe je wat bloem op je handen en ga je door naar het leukste gedeelte. Kneden!
  2. Je hoeft alleen het deeg maar 5 minuten lang keer op keer te rollen, te drukken en te vouwen. Hierdoor ontwikkelen zich de gluten en de structuur van het deeg. Als er deeg aan je handen blijft plakken, moet je je handen gewoon met wat extra bloem over elkaar wrijven.
  3. Doe flink wat bloem op je handen en bestuif ook de bovenkant van het deeg. Vorm een bol van het deeg en leg die in een kom. Leg een vochtige theedoek over de kom en laat rijzen tot het deeg in omvang verdubbeld is (± 40 minuten).
Tomatensaus
  1. Pel en snijd de knoflook fijn. Zet een pannetje op laag vuur en fruit de knoflook in wat olijfolie. Voeg vervolgens de tomaten en de kruiden toe en laat ongeveer 20 minuten koken. Indien nodig duw je de tomaten kapot met een houten lepel.
Pizza
  1. Verwarm je oven voor op 250°C.
  2. Als het deeg in omvang verdubbeld is, moet je de lucht eruit persen door er ongeveer een minuut op te slaan. Daarna kun je het in de gewenste vorm kneden of rollen (deegroller) - rond, plat, gevuld, op een plaat, in een blik of wat dan ook.
  3. Doe de tomatensaus op je pizza en smeer uit tot de randen. Scheur de mozzarrella en verdeel over de pizza. Beleg je pizza nu naar eigen smaak. Maak af met wat oregano en extra vergine olijfolie.
  4. Bak 7 tot 10 minuten in de oven tot de pizza goudbruin en knapperig is.
  5. Je kunt met z'n tweeën van 1 pizza eten. Ben je met z'n vieren, gebruik dan het dubbele recept voor het deeg. De hoeveelheid tomatensaus is in dit recept voldoende voor 2 grote pizza's.
Mijn favoriete toppings
  1. - Mozzarrella, tomaat en basilicum;
  2. - Parmaham en rucola (als koude topping);
  3. - Ansjovis, rode peper en kappertjes;
  4. - Ei, parmaham, artisjokken en basilicum;
  5. - Salami, paprika, champignons, ham, bolognesesaus;
  6. - Tonijn, rode ui en kappertjes.
Notes
  1. Serveer met een lekkere salade (melange naar keuze bv. eikenbladsla of rucola) met tomaat, rode ui, paprika, olijven en wat stukjes kaas. Lekker met een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, snufje peper en zout. Afmaken met wat pijnboompitjes. Heerlijk!
  2. Geen gezeur met pizzadeeg? Gebruik eens kant-en-klare tortilla wraps. Beleg deze met een vulling naar keuze en zet ze ongeveer 5 minuten in de oven op 200°C
De Brasse Keuken http://debrassekeuken.nl/

(Visited 262 times, 1 visits today)