Tjap Tjoy

Tjap Tjoy

print
Tjap Tjoy
Serves 4
Dit is echt een doordeweekse maaltijd. Snel, makkelijk en vooral vers. Niet mokken, lekker wokken! De naam tjaptjoi komt van de twee Kantonese woorden: tjap, dat 'gemengd' betekent en tjoi, dat 'groente' betekent. In het Hokkien betekent tjap echter 'tien' en tjoi ook groente, dus in deze taal betekent het 'tien groenten'.
Write a review
Print
Ingredients
 1. 1 ui
 2. 2 teentjes knoflook
 3. 1 broccoli
 4. 100 gram peultjes of sugarsnaps
 5. 100 gram taugé
 6. 1 paprika
 7. 1 wortel
 8. 100 gram bamboescheuten
 9. maggi bouillonblokje
 10. 4 el Oestersaus
 11. 1 el Soja-saus
 12. Zonnebloemolie
 13. 250 gram Kipfilet, Varkensvlees, Garnalen of Tofu naar eigen keuze.
Instructions
 1. Snijdt de ui, paprika, wortel en knoflook in dunne schijfjes. Van de broccoli gebruik ik alleen de roosjes. Je kunt er voor kiezen om ook de steel te gebruiken, snijdt deze dan ook in dunne plakjes.Snijdt indien nodig het vlees in repen.
 2. Verhit zonnebloemolie in een wok en bak het 'vlees' even kort aan. Zorg ervoor dat eventueel vocht verdampt is. Voeg nu de broccoli en de wortel toe en laat even 2 minuten meewokken. Nu de rest van de groenten behalve de taugé en de bamboescheuten. Schep een paar keer goed om. Voeg een klein scheutje water met het bouillonblokje toe en laat dit even verdampen. Dit voorkomt eventueel aanbranden van de ui en knoflook. Voeg nu een paar scheuten Oestersaus en een theelepel Sojasaus toe. Schep een paar keer om en voeg als laatst de taugé en de bamboescheuten toe.
 3. Serveer met rijst en kroepoek.
Notes
 1. Je kunt met de recept eindeloos variëren. Kijk wat je nog aan groenten hebt en maak hier je eigen Tjap Tjoy van.
De Brasse Keuken http://debrassekeuken.nl/

(Visited 280 times, 1 visits today)